Recursos i propostes
Recursos ---

VIII Jornades d'Infància i Educació Social

El proper 12 de desembre, se celebraran, a Barcelona, les VIII Jornades d'Infància i Educació Social. L'Educació Social en el context de l'Educació Formal.

La Comissió d'Infància del Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya ha organitzat aquestes #8JIES amb l'objectiu que esdevinguin un monogràfic de referència entorn al paper de l’educació social en el context de l’educació formal.

Entenent l’escola i l’àmbit educatiu formal, com un àmbit privilegiat per a la intervenció socioeducativa, desitgem fer palesa la necessitat emergent en l’àmbit formal d’un canvi de paradigma. Darrerament, el context escolar, a banda de garantir el dret a l’educació ha esdevingut cruïlla de noves realitats i dificultats que cal escometre tot donant resposta des del disseny d’actuacions especialitzades amb metodologies pròpies, que acompanyin el procés escolar, tot promovent recursos educatius paral.lels al marc curricular o complementaris.

Enllaç: Web del Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya

Voluntariat educatiu per la lectura

Al programa Suport a la Lectura, impulsat per l'Institut d'Educaciˇ de l'Ajuntament de Barcelona, hi calen persones voluntÓries per portar a terme l'acompanyament a la lectura individual (1 infant, 1 adult), d'infants d'educaciˇ primÓria, de centres educatius sostinguts amb fons p˙blics de Barcelona. Aquest programa tÚ com a objectiu fomentar la comprensiˇ lectora i el gust per la lectura, en infants d'entre 7 i 9 anys, com a eines que contribueixin a l'Ŕxit escolar i l'aprenentatge al llarg de la vida. El programa es planteja com un treball compartit entre l'escola, la famÝlia i l'entorn. Els infants, en sortir d'escola, participen en tallers de lectura en petit grup. Cada setmana, durant el curs, una persona voluntÓria convida un infant a explorar i llegir diversos textos. Horari d'acompanyament: un dia a la setmana, de dilluns a dijous, de 17 a 18.30 h

Enllaç: Document explicatiu sobre el voluntariat per la lectura  

Voluntariat educatiu per ajudar a fer els deures

Al projecte Biblioteca Escolar Oberta al Barri, impulsat per l'Institut d'Educaciˇ de l'Ajuntament de Barcelona, hi calen persones voluntÓries per acompanyar a fer els deures escolars a infants i joves fins a 16 anys, de Barcelona. Aquest projecte tÚ com a objectiu afavorir l'Ŕxit escolar i l'aprenentatge al llarg de la vida dels infants i joves de la ciutat. En horaris de cap de setmana, els infants i joves poden accedir a les biblioteques escolars obertes i, a mÚs de gaudir dels llibres i materials que tÚ la biblioteca, podran fer els deures amb el suport d'un adult.

Enllaç: Document explicatiu sobre el voluntariat per ajudar a fer els deures  

Lecxit - Lectura per a l'èxit educatiu

LECXIT Ús un programa que tÚ per objectiu incrementar l'Ŕxit educatiu dels infants a travÚs del treball per la millora de la seva comprensiˇ lectora. La clau de LECXIT estÓ en treballar de forma l˙dica i amena grÓcies al voluntariat i a la implicaciˇ de l'entorn dels nens i nenes que participen en el programa. El projecte es va iniciar el curs 2011-2012 i aquest curs es durÓ a terme en 20 escoles d'arreu de Catalunya.

Enllaç: http://www.lectura.cat


Recursos ---